HOME-BM

Sedang BERLANGSUNG !

Akan Datang !

BSLNPP Dibuka !

BSLNPP Dibuka !

Pemberitahuan:Bermula 8 Mac 2021, Galeri Aras Bawah dan Galeri Aras 3 Balai Seni Lukis Negeri Pulau Pinang (BSLNPP) yang terletak di Dewan Sri Pinang, Lebuh Light akan mula beroperasi pada hari Sabtu hingga Khamis, jam 9.00 pagi hingga 5.00 petang.

Galeri adalah ditutup pada hari Jumaat dan cuti umum sahaja. Pelawat diminta untuk mematuhi SOP yang disediakan semasa lawatan dan bacaan suhu serta maklumat anda akan diambil di pintu masuk galeri.

BERITA

Ruang Berita

Pemenang Pertandingan Seni Lukis Terbuka Pulau Pinang 2020 : LIFE/NYAWA

BSLNPP merakamkan ucapan sekalung tahniah kepada para pemenang Pertandingan Seni Lukis Terbuka Pulau Pinang 2020 yang bertemakan LIFE/NYAWA. BSLNPP juga ingin mengucapkan setinggi-tinggi penghargaan kepada semua peserta yang telah mengambil bahagian dalam pertandingan ini.
Ekoran pandemik Covid-19, hebahan para pemenang dibuat melalui atas talian. Justeru, segala kesulitan amat dikesali, kerjasama semua peserta adalah amat dihargai. Tahniah diucapkan kepada semua pemenang dan selamat maju jaya!
1 day ago
Photos from Penang State Museum & Art Gallery's post

#UlangTahun56 : PERISTIWA BERSEJARAH

Pada 18 September 2010, Majlis Menandatangani Perjanjian Penyerahan Bangunan No. 57, Jalan Macalister kepada Lembaga Muzium dan Balai Seni Lukis Pulau Pinang telah diadakan pada jam 11.30 pagi.

Majlis ini dilancarkan oleh Ketua Menteri Pulau Pinang ketika ... See more